A Computer hardware and components forum. ComputerBanter.com

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » ComputerBanter.com forum » Motherboards » Asus Motherboards
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Creative Live card; do I need wires from card to MOBO?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 11th 05, 10:51 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Guest
 
Posts: n/a
Default Creative Live card; do I need wires from card to MOBO?

I just installed a Creative Labs Live card. I thought being in the PCI slot
it would have sound immediately upon being installed. I have no sound when
attempting to play music off the HDD. I notice there are pins for on the
card, one of which I know is for connecting the card to a CD rom, but am I
supposed to also be connecting some wire from the card to the MOBO?


  #2  
Old December 11th 05, 11:14 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Guest
 
Posts: n/a
Default Creative Live card; do I need wires from card to MOBO?

I should have told you I guess. The card is installed in system properties
with no exclamation point. It says working properly.


"Wilson" wrote in message
. ..
I just installed a Creative Labs Live card. I thought being in the PCI slot
it would have sound immediately upon being installed. I have no sound when
attempting to play music off the HDD. I notice there are pins for on the
card, one of which I know is for connecting the card to a CD rom, but am I
supposed to also be connecting some wire from the card to the MOBO?



  #3  
Old December 11th 05, 11:35 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Guest
 
Posts: n/a
Default Creative Live card; do I need wires from card to MOBO?

Wilson wrote:
I just installed a Creative Labs Live card. I thought being in the PCI slot
it would have sound immediately upon being installed. I have no sound when
attempting to play music off the HDD. I notice there are pins for on the
card, one of which I know is for connecting the card to a CD rom, but am I
supposed to also be connecting some wire from the card to the MOBO?


No. If the motherboard has onboard sound then it may still be in use.
Try disabling it in the BIOS.

--
Robert Hancock Saskatoon, SK, Canada
To email, remove "nospam" from
Home Page:
http://www.roberthancock.com/
  #4  
Old December 12th 05, 01:57 AM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Guest
 
Posts: n/a
Default Creative Live card; do I need wires from card to MOBO?

Well, I uninstalled my new ATI radeon and removed it from the MOBO
physically and then reinstalled the sound card. It came right up with no
problems at all. I had noticed that the new video card installed several
things under the Sound Properties in Windows Device Properties.

I will now try to reinstall the video card now that I have the sound card
working right. But I think I am going to have to get a less demanding video
card. This ATI radeon x800 256 bit is probably not going to work well with
my old Asus MOBO.

"Wilson" wrote in message
. ..
I just installed a Creative Labs Live card. I thought being in the PCI slot
it would have sound immediately upon being installed. I have no sound when
attempting to play music off the HDD. I notice there are pins for on the
card, one of which I know is for connecting the card to a CD rom, but am I
supposed to also be connecting some wire from the card to the MOBO?



  #5  
Old December 12th 05, 08:22 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Guest
 
Posts: n/a
Default Creative Live card; do I need wires from card to MOBO?

On Sun, 11 Dec 2005 16:51:42 -0600, "Wilson" wrote:

I just installed a Creative Labs Live card. I thought being in the PCI slot
it would have sound immediately upon being installed. I have no sound when
attempting to play music off the HDD. I notice there are pins for on the
card, one of which I know is for connecting the card to a CD rom, but am I
supposed to also be connecting some wire from the card to the MOBO?


Did you remember to plug in the speakers?

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS printers/parts trays, printheads -- oki fujitsu dl3700 dl3800 hp genicom epson ibm dec jetdirect laserjet lexmark qms okidata microline 320 ml320 393 tally printronix tektronix qms toshiba zebra otc ibm intermec 7755 boul st laurent montreal ca cisco Printers 2 May 22nd 05 02:05 AM
Creative speakers and card Robert Hale Gateway Computers 2 February 12th 05 12:58 AM
SB LIVE Value ABIT IS-10 MOBO windows XP lockups DK Creative Sound Blaster Cards 2 June 26th 04 11:24 PM
Creative lies about Sound Blaster Live! Platinum [previous pt5] P Moyst Creative Sound Blaster Cards 0 May 4th 04 03:39 PM
CD Audio Only with Sound Blatster Live! Value Card (CT4780) alan Creative Sound Blaster Cards 4 October 23rd 03 05:55 AM


All times are GMT +1. The time now is 11:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 ComputerBanter.com.
The comments are property of their posters.