A Computer hardware and components forum. ComputerBanter.com

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » ComputerBanter.com forum » General Hardware & Peripherals » General Hardware
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Troubleshooting HD having an I/O error



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 30th 14, 08:14 PM posted to comp.hardware
Haines Brown
external usenet poster
 
Posts: 14
Default Troubleshooting HD having an I/O error

I'm runing a new Linux machine with a Seagate Constellation ES.3
ST1000MN033 hard disk. I have had consistent freezes more or less 24
hours after booting, followed by a beep every minute. Once I also had
this error:

[1634.207083] Buffer I/O error on device sdb1, logical block 928015
[1634.207092] JBD2: Error -5 when updating journal superblock for
sdb1-8

I should note that I have no such device as sdb1 (this machine has only
one hard disk, which is sda, and there's not device interface file
sdb1).

My instinct was to do a Seagate diagnostic test on the drive, but I
find that such there is a diagnostic test only for Mac and Windows.

Is my instinct correct or is there some other troubleshooting check I
should do first? If correct, without drastic measures how should I do
diagnostics?

Haines Brown





 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nfs troubleshooting derek123 Storage & Hardrives 0 December 13th 06 08:30 PM
GA-K8NXP Network cable unplugged error msg, troubleshooting. BillL General 1 May 30th 05 03:41 AM
GA-K8NXP Network cable unplugged error msg, troubleshooting. BillL Gigbyte Motherboards 1 May 30th 05 03:41 AM
Need help Troubleshooting TIA TomF General 2 March 12th 04 08:33 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 ComputerBanter.com.
The comments are property of their posters.