A Computer hardware and components forum. ComputerBanter.com

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » ComputerBanter.com forum » Motherboards » Asus Motherboards
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

asus p2b rev. 1.04 only two short beeps...



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 10th 07, 01:36 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Henk J.van Dijk
external usenet poster
 
Posts: 3
Default asus p2b rev. 1.04 only two short beeps...


It's an old comp, I know. But with some jobs to do. Asus p2b rev. 1.04.

I only get some beeps (two short ones), and no videopicture and even no
post. The video card , the monitor is oké.
(When I look for the meaning of the two beeps, I read "Parity circuit
failure", but the memory is in for ages without problems.)

At the moment I really don't know what more relevant things to give. Can
somebody give me a clue how to fix the problem?
I Would be very pleased. Thanks!

Kind regards,

Henk


  #2  
Old February 10th 07, 01:43 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Henk J.van Dijk
external usenet poster
 
Posts: 3
Default some more info ( asus p2b rev. 1.04 only two short beeps...)

I changed the info:


It's an old comp, I know. But with some jobs to do. Asus p2b rev. 1.04.

I only get some beeps (two short ones), and no videopicture and even no
post. The video card , the monitor is oké.
(When I look for the meaning of the two beeps, I read "Parity circuit
failure", but the memory is in for ages without problems.)

I suppose it's a AWARDbios and for that I read: two short beeps - Non-Fatal
Error (reseat RAM, check other components)
(I took out the memory and after replacing the same beeps -to short ones)

At the moment I really don't know what more relevant things to give. Can
somebody give me a clue how to fix the problem?
I Would be very pleased. Thanks!

Kind regards,

Henk



  #3  
Old February 11th 07, 12:32 AM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
BillyZoom
external usenet poster
 
Posts: 2
Default some more info ( asus p2b rev. 1.04 only two short beeps...)


"Henk J.van Dijk" wrote in message
...
I changed the info:


It's an old comp, I know. But with some jobs to do. Asus p2b rev. 1.04.

I only get some beeps (two short ones), and no videopicture and even no
post. The video card , the monitor is oké.
(When I look for the meaning of the two beeps, I read "Parity circuit
failure", but the memory is in for ages without problems.)

I suppose it's a AWARDbios and for that I read: two short beeps -
Non-Fatal
Error (reseat RAM, check other components)
(I took out the memory and after replacing the same beeps -to short ones)

At the moment I really don't know what more relevant things to give. Can
somebody give me a clue how to fix the problem?
I Would be very pleased. Thanks!

Kind regards,

Henk




Most likely you have a counterfeit motherboard (Fake).

http://www.plasma-online.de/english/..._fake_p2b.html

You could have anything from bad capacitors, wrong cpu (jumpers) and a bad
bios flash.

Being a fake board don't waste your & the newsgroups time.


  #4  
Old February 11th 07, 10:22 AM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Henk J.van Dijk
external usenet poster
 
Posts: 3
Default some more info ( asus p2b rev. 1.04 only two short beeps...)


[BillyZoom]








Most likely you have a counterfeit motherboard (Fake).

http://www.plasma-online.de/english/..._fake_p2b.html

You could have anything from bad capacitors, wrong cpu (jumpers) and a bad
bios flash.

Being a fake board don't waste your & the newsgroups time.



Thank you. But if I may ;-) The motherboard (computer) has done it's many
jobs for years in good order (no fake one, only old). On it quite a lot
programs stil very useful to run on this comp, so I stil hope it's to fix.

The beeps can be anything I pick up from you. I quess then that is is a bad
capacitor (then it's the end) or a bios flash problem. I wander if those
things can come from a empty battery?

Anyway, the POST stops before the monitor starts. So I can not see anything.
QUESTION, if I may: is it possible to flash the bios again? (Not needed of
course if it is not possible that a for years good working bios flash go's
wrong.)
If a possible solution, can you (or somebody else) give me a place to figure
out the correct flasher and bios version?

Thanks for any help.

With kind regards, Henk








---------------------------------
[Henk J.van Dijk]
It's an old comp, I know. But with some jobs to do. Asus p2b rev. 1.04.

I only get some beeps (two short ones), and no videopicture and even no
post. The video card , the monitor is oké.
(When I look for the meaning of the two beeps, I read "Parity circuit
failure", but the memory is in for ages without problems.)

I suppose it's a AWARDbios and for that I read: two short beeps -
Non-Fatal
Error (reseat RAM, check other components)
(I took out the memory and after replacing the same beeps -to short

ones)

At the moment I really don't know what more relevant things to give.

Can
somebody give me a clue how to fix the problem?
I Would be very pleased. Thanks!

Kind regards, Henk



  #5  
Old February 11th 07, 06:12 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
BillyZoom
external usenet poster
 
Posts: 2
Default some more info ( asus p2b rev. 1.04 only two short beeps...)


"Henk J.van Dijk" wrote in message
...

snip

Thank you. But if I may ;-) The motherboard (computer) has done it's many
jobs for years in good order (no fake one, only old). On it quite a lot
programs stil very useful to run on this comp, so I stil hope it's to fix.


Pull the motherboard out and examine it to see if it's a fake. Being a Rev
1.04 most likely it is.
The Asus FTP sites have a .pdf about the fake board.
I have one, found a case with a Rev 1.04 motherboard in the dumpster at work
(Hospital).
Also check all the capacitors (with a magnifying glass) looking for bulging
and fluid leakage (tan/brown) at the tops & sides. Go to badcaps.net if
it's ever up again to read all about bad caps and re-capping boards.


The beeps can be anything I pick up from you. I quess then that is is a
bad
capacitor (then it's the end) or a bios flash problem. I wander if those
things can come from a empty battery?

Anyway, the POST stops before the monitor starts. So I can not see
anything.


A known good battery is always a help.
Check CPU & jumpers. The fake board has funky jumper settings.
Try reseating the video card, or a different video card. Reseat memory or
try different SDRAM modules etc.
Maybe a old 2mb PCI video may get it to show post. BIOS sometimes defaults
to PCI at boot thus no video from AGP.

QUESTION, if I may: is it possible to flash the bios again? (Not needed
of
course if it is not possible that a for years good working bios flash go's
wrong.)


BIOS flash gone bad due to it being a fake board and someone trying to force
flash the BIOS with a universal flash program that failed. Do you know the
ownership/histroy of this board?
ASUS offers no BIOS updates for a Rev. 1.04 motherboard. Any other Rev. BIOS
will not work with the standard Award Flash utility. Believe me I've tried
them all.

If a possible solution, can you (or somebody else) give me a place to
figure
out the correct flasher and bios version?


Google is your friend. Or enemy in this case.

Again don't waste your time on a fake board. Find a ASUS P2B-F,L,N,S etc.
motherboard and swap over all your components.
I have several P2B-F's (another find during a storeroom cleanout) just make
sure you eyeball the caps closely if you plan on spending $$$ on one.


Thanks for any help.

With kind regards, Henk


Note: Most likely the P2B Rev. 1.04 motherboard was a flawed production run
that was scrapped and someone salvaged the lot and re-sold them.

Good Luck!



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus p4p800 motherboard total failure problem after bios flashing - piece of crap Wylie Wilde Asus Motherboards 7 October 27th 05 09:06 PM
Upgrading to a AMD Athlon 64 but which asus mobo is best? Please advise. Mercury Asus Motherboards 1 October 22nd 05 01:09 AM
Whats wrong with my computer? Asus P4T motherboard Mike Asus Motherboards 19 August 2nd 04 08:42 AM
a7n8x-e deluxe revision wolfgang wagner Asus Motherboards 10 May 15th 04 06:16 AM
Matrox & Asus Being Jerks! P4C800-E Dlx + P650/P750 Fails During Boot! Ron Reaugh Matrox Videocards 96 April 5th 04 07:11 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004-2018 ComputerBanter.com.
The comments are property of their posters.